Nieuws & Blog Site

vetarme mayonaises

Net echt vet

Vetreductie in geëmulgeerde sauzen Minder vet, maar even romig aanvoelend en met eenzelfde smeltgedrag. Dat zijn de grote uitdagingen bij het herformuleren van geëmulgeerde sauzen met minder vet. Dé vetvervanger bestaat echter niet. Welke oplossingen...

BMX supercross Papendal

Sportmuffin die je alert houdt

Een smakelijke eiwitrijke muffin zonder meel. Die ontwikkelden chef sportrestaurant Papendal Erik te Velthuis en sportdiëtist Nick Iedema van HAN Sport en Bewegen en Team Voeding NOC*NSF voor de Nederlandse BMX-top. Ze vertelden erover tijdens...

Fiets & Voeding: Verantwoorde tussendoortjes

Nieuwe rubriek Fiets & voeding

Verantwoorde tussendoortjes Ga je een route fietsen, dan krijg je na een tijd misschien visioenen van appeltaart met slagroom of een reep Snickers. Je eet echter al snel te veel. Wat zijn verantwoorde tussendoortjes?...

röntgendetectie in de praktijk bij Pukka Pies

De veelzijdigheid van röntgendetectie

Röntgendetector krachtig inspectiemiddel, maar geen allesdetector De röntgendetector is een gevoelig en flexibel inspectieapparaat. Röntgenstralen speuren niet alleen vreemde voorwerpen op, maar bijvoorbeeld ook beschadigde producten. X-ray-inspectiemachines worden steeds energiezuiniger en nauwkeuriger, aldus specialist...

Portret Marian Kokkeler lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie

Nieuw portret van een gedreven zelfstandig professional

Portret Marian Kokkeler Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie Therapeute Marian Kokkeler kiest heel bewust voor een lichaamsgerichte aanpak bij haar cliënten. “Ik help mensen die een emotionele of psychische blokkade hebben opgelopen en gebruik lichamelijke sensaties als...

Jonnie Boer op de Food Professional Day

Fermentatie-revival in gastronomie

Fermentatie beleeft in de gastronomie een ware heropstanding. Chef-kok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije kenschetst het zelfs als een hype. Hij gaf samen met microbioloog Eddy Smid van Wageningen UR een masterclass tijdens...

Food Professional Day 2014. Foto: Robbert Kamphuis

Geslaagde Food Professional Day 2014

De jaarlijkse Food Professional Day is een dag vol kennisuitwisseling tussen gastronomie en wetenschap. In opdracht van organisator Rijn IJssel Vakschool Wageningen schreef Food for text teksten voor (social) media, nieuwsbrieven en deelnemers. Op...