Nieuws & Blog

a-2-Wortel-vezels_1

Naar een betere valorisatie van reststromen

We leven in het jaar tegen de voedselverspilling, uitgeroepen door de Alliantie Verduurzaming Voedsel. Het regent projecten en initiatieven om verspilling tegen te gaan. Zo ook voor het verwaarden van reststromen uit de voedingsmiddelenketen. Bepaalde...

ikbenzelfstandigprofessional.nl

Site over zelfstandig professionals en hun gedrevenheid

www.ikbenzelfstandigprofessional.nl is een nieuw internetplatform opgezet om de zichtbaarheid van zelfstandig professionals te vergroten, door hun gedrevenheid en passie te laten zien. Zodat ook de mens achter de ondernemer naar voren komt. Initiatiefnemer is...

fresh chicken

Carbapenem resistance serious health threat

In the fight against antibiotic resistance there is major concern about the development of resistance of gram-negative bacteria to one of the antibiotics of last resort, the carbapenems. Carbapenems, such as Imipenem, Meropenem, Ertapenem...

Voedingsmiddelenfabriek van de toekomst

Hoe ziet de toekomstige voedselfabriek eruit?

Hoe gaat de voedselfabriek er in de toekomst uitzien en welke technologieën worden toegepast? Die vragen staan centraal in een artikel in de nieuwste editie van het vaktijdschrift VMT (nr. 26, 13 december 2013).

VMT Trends 2014

Trends 2014: transparantie, duurzaamheid en gezondheid

Recente voedseluitbraken en fraudegevallen hebben de foodsector op scherp gezet. Dat komt naar voren in de serie eindejaarsgesprekken die VMT ook dit jaar hield met tien bedrijven en organisaties uit de sector. Meer transparantie...

Prestaties uit een potje?

Prestaties komen niet uit een potje

Voedingssupplementen bescheiden effect Een sporter heeft niets aan supplementen – als ze al iets doen – zonder een goed voedingsfundament. De basisvoeding is het allerbelangrijkste. De piramide is hiervoor een goed model: de brede...

Salmonella bacteriën

Biofilms contribute to survival of Salmonella

What is known about Salmonella biofilms and why are they a problem? The thesis Salmonella Biofilms of PhD graduate Greetje Castelijn (Wageningen University, project of TI Food and Nutrition) tells us all about it. What are biofilms? Biofilms are...

Fiets Trainings- en voedingsgids 2014

Trainings- en voedingsgids 2014

De Fiets Trainings- en voedingsgids is uit. Hij is bijna honderd pagina’s dik en staat boordevol praktische adviezen en achtergrondinformatie over de beste trainingsvormen, oefeningen, herstel, sportvoeding, gezondheid en mentale training. Hoe komt een...

Blueberry muffin van Millba

Suikerreductie in muffins lastiger dan vetreductie

Suikerverlaging is ‘hot’ in de voedingsmiddelensector. Maar uit veel producten kan suiker niet ongestraft worden verwijderd. Geen enkel alternatief heeft precies de directe, pure zoete smaak van suiker. En in bakkerijproducten bijvoorbeeld heeft suiker...